top of page

Vår historie

Ideen til Longnet begynte i det små, da den erfarne landslagstreneren Kåre Mol skulle lære bort sine kunstner til en liten gjeng unge utøvere i lille Strandvik. Den da ambisiøse barne- og ungdomstreneren ville utnytte plassen i bygda sin lille gymsal til det fulle. Istedenfor å spenne opp et vanlig volleyballnett, trakk Kåre Mol en enkel snor langs gymsalens langside. Slik kunne flere barn få mer plass til å spille ballen over nettet. For å kunne se om ballen passerte over eller under nettet, festet Kåre avispapir langs snoren. Nå kunne alle barna i bygda spille med og mot hverandre i diverse småspill, og alt var tilrettelagt for en god og effektiv treningshverdag – i en liten gymsal på Vestlandet.

 

Kåre skjønte fort at dette var en mer effektiv måte å undervise volleyball på. I 2008 grunnla han Longnet, og satte på leit etter en nettprodusent som kunne lage akkurat det nettet han så for seg. Nettet måtte være langt, for å nå vegg-til-vegg i større idrettshaller. Det måtte være lett for å kunne strammes ordentlig, og det måtte være holdbart, for å kunne tas i bruk av generasjoner av spillere.

 

Den neste problemstillingen var strammesystemet. Kåre har gjennom sin 40 år lange volleyballkarriere sett det meste av nettoppsett i både inn- og utland, og satte i gang med å perfeksjonere et strammesystem for sitt konsept. Inspirert av trinser brukt i seilbåter fant Kåre Mol den perfekte måten å stramme nettet på. Resultatet var Longnet sin patenterte trinse – som er like lett å bruke som den er elegant, og kan strammes av både barn & voksne.

 

Siden oppstarten i 2008 benytter hundrevis av skoler og idrettsklubber over hele landet seg av Longnet i sin undervisning. Vi ønsker å legge til rette for at barnet skal lære ved å leke, og at barnet skal maksimere antall ballberøringer over nett – uansett om barnet er i en liten gymsal på Vestlandet eller ikke.

DJI_0086 2.JPG
DAN00924.jpg
DAN00846.jpg
Level 2_3.jpeg
DAN00972.jpg

Vi kan ikke snakke Longnet uten å nevne våre eliteutøvere i Beachvolley Vikings. I 2015 stiftet Kåre Mol, Merita Mol og Jetmund Berntsen satsningsgruppen Beachvolley Vikings. 

Tre år senere revolusjonerte Anders Mol og Christian Sørum sandvolleyball med sitt dominante forsvarsspill. Ni år senere kan duoen skryte av å ha toppet verdensrankingen over fem år, samt ett OL-gull, ett VM-gull og fire EM-gull. 

 

Anders, Hendrik og Markus har alle vokst opp med volleyball i den lille gymsalen på Vestlandet, og læringsprinsippene innført i Longnet.

BVV Roma-98.jpg
IMG_5479.JPG

KÅRE MOL

Kåre Mol er en av Norges mest kjente og kompetente trenere, og har gjennom sine 35 år som trener jobbet med med hundrevis av utøvere, fra nybegynner – til internasjonalt toppnivå. Kåre har selv 95 landskamper innendørs for Norge, og var en av pionerene i Norges første gullalder i sandvolleyball på 90 - tallet. Han har trent Norges landslag både i sanda og på parketten, og hatt overordnet ansvar for utøvere i 4 forskjellige OL - og tatt medalje med Anders Mol og Christian Sørum sitt gull i Tokyo 2020. I VM kan Kåre skryte av bronse i Hamburg 2019 og gull i Roma 2022. Han kan også skryte av fire EM - gull på rad i perioden 2018 - 2021.

 

Kåre ble i 2018 stemt fram som Coach of the Year av IBVCA (International Beach Volleyball Coaches Association), og har blitt kåret til årets trener i Europa tre ganger av CEV. Han har også forfattet faglitteratur - Ballsidighet, Volleyballens ABC og Minivolleyball. Han har vært sportssjef i NVBF, deltatt i grunnleggingen av volleyballgymnaset Toppvolley Norge, og har det siste tiåret lagt ned store ressurser i å utvikle Longnet-konseptet. 

 

Kåre har gjennom de siste 10 årene vært kursinstruktør for trenere og lærere i inn- og utland, og er kjent som en dyktig, engasjerende og leken trener. Sammen med sin kone Merita, og deres fem felles barn har han utviklet en leken, bevisst og engasjerende tilnærming til volleyball.
Kåre har alltid hatt et brennende engasjement for å kunne forenkle, utvikle og gjøre volleyballsporten lettere tilgjengelig for barn og unge på alle nivå. Gjennom dette ble ideen om Longnet unnfanget. Kombinasjonen av Kåres lidenskap for volleyballsporten og ballidrett generelt førte han på leting etter nye måter å lære bort volleyball på. Longnet tilbyr en genial løsning på plassutnyttelse, tilgjengelighet og brukervennlighet, og treningskonseptet gjør det spennende og engasjerende for barn & unge å delta. Longnet sin grunnleggende filosofi går ut på å øke antall balltouch og grad av involvering, da dette er sentralt i utviklingen av sporten generelt, og gjør den til en mer utfordrende aktivitet å delta i.

Vår filosofi

Play to Learn er et av slagordene i Longnet-filosofien. Pedagogikken vår støtter seg til tanken om at barn lærer best og mest der lek og konkurranse går hånd i hånd, der man konstant er involvert i spillet og utvikler stor grad av spilleforståelse fra tidlig alder. Det grunnleggende elementet i filosofien er læring av å lese og bevege seg i ballbaner - en høyst nødvendig ferdighet i alle ballidretter. Vi tror også at barnet lærer best når lek er involvert.

Med Longnet får filosofien vår full utfoldelse. Flere barn & unge kan delta i aktivitet samtidig, på samme hallstørrelse. Gjør treningshverdagen mer effektiv med Longnet!

DAN00842.jpg
bottom of page